Premium kakovost izdelkov

Vedno najboljši

Zagotovljena najnižja cena

Pričakujte več

Veleprodaja

Kontaktirate nas za sodelovanje

Zaupanja vreden trgovec

Bonitetna ocena AA+

chevron_left chevron_right

MACESNOVA TERASA

MACESNOVA TERASA

Macesnov les je izredno primeren za zunanjo uporabo. Rumeno-oranžen videz bo dal terasi potreben estetski in naraven videz.

PREDNOSTI MACESNOVE TERASE

Razlikujemo med dvema vrstama macesna: sibirski macesen in francoski macesen, ki ga najdemo v Alpah. Glede na geografsko lego, je macesen les z dobro vzdržljivostjo in odpornostjo. Sibirski macesen je še toliko bolj odporen, saj kljubuje hladnemu in ostremu podnebje. Macesen je torej zanimiva alternativa boru. 

 

STARANJE MACESNOVE TERASE

Kot vse vrste lesa se tudi macesen pod vplivom UV svetlobe in vremenskih razmer sčasoma naravno obarva v sivi barvi. Staranje macesnove terase je zgolj estetska sprememba lesa, ohranijo se njegove fizikalne in mehanske lastnosti. Če se želimo boriti proti sivenju lesa, je macesnovo teraso nujno vzdrževati z ustrezno zaščito.

 


Standardne mere pri terasi niso določene, so pa priporočljive. Dolžina desk je od 2 do 6 metrov, širina pa od 8 do 14 centimetrov. Debelina se lahko zelo razlikuje (od 12 do 48 mm). Debelejša kot je deska, pogosteje bo možno brusiti tla v prihodnosti. Na primer, 35 mm debelo desko je mogoče brusiti do 15-krat.

 

od GIBON D.O.O. Gregor Rancnik –