Premium kakovost izdelkov

Vedno najboljši

Zagotovljena najnižja cena

Pričakujte več

Veleprodaja

Kontaktirate nas za sodelovanje

Zaupanja vreden trgovec

Bonitetna ocena AA+

chevron_left chevron_right

Zakaj izbrati shou sugi ban?

Zakaj izbrati shou sugi ban?

Zakaj izbrati shou sugi ban?

Shou Sugi Ban, japonska tehnika zoglenenja lesa, ponuja številne prednosti, zaradi katerih je privlačna izbira za različne namene.

 

Trajnost

Postopek zoglenitve naredi les odporen proti gnitju, žuželkam in ognju, s čimer se poveča njegova življenjska doba in zmanjša potrebe po vzdrževanju.

 

Estetska privlačnost

Zoglenela površina ustvari edinstven, vizualno osupljiv videz z naravno teksturo in globino. Lahko se giblje od elegantnega in modernega do rustikalnega in tradicionalnega, odvisno od uporabljene tehnike in vrste lesa.

 

Okoljska trajnost

Shou Sugi Ban vključuje uporabo naravnih materialov in tradicionalnih metod, zaradi česar je okolju prijazna izbira v primerjavi z nekaterimi kemičnimi obdelavami ali umetnimi zaključki.

 

Odpornost na vremenske vplive

Plast zoglenca deluje kot zaščitna pregrada pred vlago in UV-žarki, zaradi česar je primerna za uporabo na prostem, kot so obloge, talne obloge in ograje.

 

Majhno vzdrževanje

Ko les zogleni, potrebuje minimalno vzdrževanje v primerjavi z neobdelanim lesom ali drugimi zaključki. Ne potrebuje rednega barvanja ali tesnjenja, kar prihrani čas in trud pri vzdrževanju.

 

Vsestranskost

Shou Sugi Ban se lahko nanaša na različne vrste lesa, kar omogoča vsestranskost v oblikovanju in uporabi. Uporablja se lahko za notranje in zunanje projekte, vključno s stenskimi oblogami, pohištvom in okrasnimi poudarki.

 

 

Kulturna dediščina

Shou Sugi Ban spoštuje stoletja staro japonsko obrt in kulturno dediščino, povezano s tehniko, ter dodaja občutek pristnosti in tradicije arhitekturnim ali oblikovalskim projektom.

Zaradi teh dejavnikov je Shou Sugi Ban prepričljiva izbira za tiste, ki iščejo kombinacijo estetske lepote in trajnosti v svojih lesenih zaključkih.



od GIBON D.O.O. Gregor Rancnik –